حقوق وحريات

رسالة إلى الشعب التركي العظيم.. نحو مستقبل أكثر إشراقاً وكرامة في ظل “العدالة والتنميةّ”

رسالة إلى الشعب التركي المكافح من محب يعشق الحرية، ويستشرف الخير لتركيا.

إخواني: إن تركيا في ظل العدالة والتنمية تمثل أمل الأمة وواحة الإنسانية، وأقول لكم أيها الأتراك إني لكم ناصح أمين وصادق العاطفة نحوكم ويقظ لما يحدث على أرضكم الغنية بالرجال والنساء والخيرات، ولما لها من تاريخ لاتزال بصماته قائمة حتى هذا اليوم.

ويتمنى الأوفياء أن تستمر تركيا في عطائها الإنساني والتقدم العلمي والتعايش السلمي لتصبح دولة عالمية تسري في عروق أبنائها العدالة والتنمية وكرامة الإنسان.

وقد لمسنا هذا النمو والتطور في كل مجالات الحياة في فترة قصيرة انتقلت فيها تركيا من الظلام إلى نور المعرفة بكل صوره.

وبحكم معرفتي الطويلة في بلدكم قديما، حيث كنت أزورها كباحث أكاديمي وبروفيسور جامعي، وجدت مظاهر الفقر والتأخر، كان بلداً فقيرا مديوناً للبنك الدولي، اقتصاد هزيل وصناعة متخلفة وتعليم دون المستوى ورعاية صحية ضعيفة، وانقلابات ظالمة.

إخواني: قد من الله سبحانه وتعالى بنعم كثيرة على بلدكم الذي يعشقه الكثير ويعاديه الكثير من الحاسدين والحاقدين، ولابد للمواطن التركي أن يقرأ بعين فاحصة مدى العداء الغربي لبلاده نظراً لتقدمه السريع ونهضته العلمية والإنسانية والاقتصادية وحقوق الإنسان في جميع المجالات. الغرب حسود حقود يعمل على تقسيمكم وإضعافكم – وكان تشرشل رئيس الوزراء الأسبق يقول “لاتعطوا فرصة للترك بالتقدم والانفتاح على العالم وخاصة العرب”.

تركيا عملاق عظيم في حركته بقيادة حكيمة طموحة كقيادة السيد “رجب طيب أردوغان” ليضع تركيا في الزمن القادم في القيادة والريادة وكرامة الإنسان وبناء هذا الصرح العظيم.  فهذه الثروة قد تحققت، وبديمقراطية ليس لها مثيل، وشهد العالم هذا المشهد العظيم.

يجب عليكم اخواننا الأتراك أن تنظروا إلى هذا المشهد بعين العزة والكرامة التي كانت شبه مفقودة في الفترات السابقة، فتركيا الآن أمل وعمل ونهضة وعدالة ومساواة، وعليكم المحافظة على هذا المكتسب العظيم، فلكم الريادة والسيادة، ويجب أن تعرفوا أنكم متقدمون، وأنكم على الطريق الحق ما دمتم في جو التعايش والبعد عن العنصرية الهدامة، والله سبحانه وتعالى خلق الأنسان مكرماً.

وقد قال أحد علماء الإسلام، الإمام الشافعي: “إذا أردت أن تعرف أين الحق فانظر إلى سهام الباطل أين تتجه”، انظروا ماذا يقول إعلام الغرب وصحافته عن إسقاط دولتكم ورئيسكم الطيب، وجاء دوركم في التفافكم ونصرتكم لرئيسكم كقلب رجل واحد، وأظهروا هذا الدعم في جولتكم القادمة، جولة الانتصار وبزوغ شمس العدالة والتنمية والكرامة والوحدة الوطنية.

أفيقوا إخواني، بهذه الأهداف وهذه الرؤية ستصبحون الدولة الأولى بالعالم – دولة العدل والكرامة، الله جل جلاله قد جمع في بلادكم خيرات الدنيا، وتاريخكم وحاضركم مجيد، ولتجعلوا مستقبلكم أكثر مجداً مع القائد المجيد السيد الطيب أردوغان. 

اللهم احفظ تركيا من شر الأشرار وكيد الحاسدين، ومكن للأخيار أردوغان وصحبه.

آمين يارب العالمين

بروفيسور إبراهيم الرفاعي

Adalet ve kalkınmanın ışığında daha parlak ve daha onurlu bir gelecek için Büyük Türk Milletine kalpten gelen samimi mesajımdır.

Özgürlüğü seven ve Türkiye için daima iyilik ve hayır temenni eden bir sevdalıdan mücadele eden Türk halkına mesajımdır.

Kardeşlerim; Türkiye, adaletin ve kalkınmanın gölgesi altında, milletin umudunu ve insanlığın vahasını temsil eder. Ey Türk kardeşlerim, size karşı sadık bir danışmanım, size olan sevgimde samimiyim. Erkeklerinizle, kadınlarınızla, seksenbeş milyon nüfusunuzla zengin olan topraklarınızda ve izleri günümüze kadar gelen tarihi ve çok önemli konumu nedeniyle topraklarınızda olup bitenlere ve olabileceklere karşı uyanık olun.
Sadık ve sizi seven insanlar, Türkiye’nin insani yardımlarını, bilimsel ilerlemesini ve barış içinde bir arada yaşamayı sürdürerek, gelecek nesillerin damarlarında kardeşlik,adalet, kalkınma ve insanlık onuru akan bir dünya ülkesi haline gelmesini arzuluyor.
Türkiye’nin karanlıktan,bilginin tüm biçimleriyle aydınlığa çıktığı kısa sürede bu büyüme ve gelişmeyi hayatın her alanında gördük.
Geçmişte akademik araştırmacı ve üniversite profesörü olarak ziyaret ettiğim ülkenizi uzun zamandır tanıdığım için, az gelişmişlik ve yoksulluk belirtileri görmüş ve çok üzülmüştüm.
Kardeşlerim,Cenab-ı Hak, hem çok seveni ve hem de çok düşmanı olan memleketinize nice nimetler ihsan etmiştir. Her Türk vatandaşı, batının ilmî, beşeri, insan hakları ve iktisadî yönüyle vatananıza olan düşmanlığını, kıskançlığını, kinini ve iki yüzlülüğünü dikkatle okumalıdır. Onlar her zaman sizi bölmeye ve zayıflatmaya çalışıyor ve bunun için her alanda çeşit çeşit senaryolara başvuruyorlar. Eski başbakanlardan Çörçil, “Türklere ve Araplara ilerleme,kalkınma ve açılım fırsatı vermeyin” derdi.
Türkiye, geçmiş yirmi yılda ve önümüzdeki dönemde Türkiye’yi liderliğe, öncülüğe, insanlık onurunu yücelten değerlere ve davranışlara kavuşturan Sayın “Recep Tayyip Erdoğan” liderliği asla unutulmayacak gayretli bir liderdir. Bu dönem, güçlü bir demokrasiyle elde edilmiş ve dünya bu büyük gelişmeye şahit olmuştur.
Türk kardeşlerimiz bu tabloya önceki dönemlerde neredeyse kaybolan gurur ve vakar gözüyle bakmalıdır.Türkiye artık umuttur, çalışmaktır, yeniden doğuştur, adalettir, eşitliktir. Onun için bu büyük kazanımlara sahip çıkmalısınız, çünkü liderlik ve egemenlik sizdedir. Hızlı ilerleyişinizi, yükselişinizi ve doğru yolda olduğunuzu bilmelisiniz.
İslam alimlerinden İmam Şafii de şöyle demiştir: “Hakkın nerede olduğunu bilmek istiyorsanız, bâtıl oklarının nereye yöneldiğine bakın.” Bakar mısınız, batı medyası ve basını hep birlikte,devletinizin, dürüst ve çalışkan reisinizin devrilmesi hakkında ne diyor, ne yapıyor? Onun için tek bir vücut halinde Reisinizin etrafında bir araya gelme ve onu destekleme zamanıdır bu zaman.. Zafer için, adalet güneşinin yeniden doğuşu için sıra sizde kardeşim..
Uyanın kardeşlerim, dünyada adalet, haysiyet, güçlü ve şanlı bir devlet olmak için sıra sizde kardeşim..Cenâb-ı Hak dünya nimetlerini sizin ülkenizde toplamış, tarihiniz ve bugününüz şanlı bir devlet ve sayın Erdoğanla istikbalinizi Allah’ın izni ve yardımıyla daha da şanlı ve saygın bir devlet kılsın inşallah.
Allah’ım, Türkiye’yi şerlilerin şerrinden, hasetçilerin hasetinden koru, güzel insanlarına, Erdoğan’a ve arkadaşlarına güç ve kuvvet ver.
Amin, yâ Rabbel âlemin

Sizi can-u gönülden seven kardeşiniz
Prof.Dr.İbrahim Al Rifâi

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.

زر الذهاب إلى الأعلى